dimecres, 2 de novembre del 2011

A Riudoms, ECONOMIA DE CARNAVAL

Per fi ha sortit el butlletí municipal ! Aquest butlletí, amb el num. 87 i que agrupa els mesos de Juny-Juliol i Agost ens fa adonar que tenim un poble fantàstic, l’estiu ha estat ple de gresca i xerinola.

El poble bull de notícies festives i és evident que el butlletí d’informació municipal se n'ha de fer ressò.

Un cop ja hem repassat les festes de l'estiu amb fotografies a tot color, anem a veure els continguts importants i que ens afecten als riudomencs al nostre dia a dia.

Aquests continguts brillen per la seva quasi absència, a hores d'ara ja no hauria de sorprendre a ningú. No hauria de sorprendre que notícies econòmiques tant importants com la situació de les arques municipals o la presentació de comptes al Ministeri d'Economia i Hisenda passin tant desapercebudes i ocupin no més d'un terç de pàgina.

A la pàgina 3 del butlletí podem llegir dos petits escrits titulats: “L’Ajuntament de Riudoms tanca l’any amb superàvit” i “ Presentada la liquidació del pressupost al Ministeri d’Economia”. Entre les dos notícies hi ha una petita imatge copiada d’Internet on es pot veure que Riudoms ha presentat les dades de la liquidació dels pressupostos.

En aquests escrits, s'informa que l’Ajuntament de Riudoms tanca l’any amb superàvit. Hom troba a faltar dades com per exemple quin es el deute total de l’Ajuntament de Riudoms a tancament 2010. Ja que el govern municipal no l'informa, us el direm nosaltres: 3.890.140,13 €, per tant un rati d'endeutament del 70'66%.

Aixi doncs, per què CiU al seu programa electoral va dir que el rati d'endeutament de Riudoms a principis de 2011 era del 58,4%, quan en la liquidació presentada al Ministeri es reconeix el 70,66%.

Ens ho poden explicar?

Referent a la notícia Presentada la liquidació del pressupost al Ministeri d’Economia no diuen que el primer termini que va indicar el Ministeri per presentar el pressupost era el 31 de Març de 2011. Que sapigueu que Riudoms ha estat noticia per incomplir no només aquest termini, sino també la pròrroga a 31 de Juliol, passant a formar part d’una llista “negra” de municipis que no havien complert el termini de presentació dels pressupostos del 2010, podeu veure la llista la pàgina web:

http://www.ara.cat/economia/Llista-catalans-presentat-auditats-Hisenda_ARAFIL20110901_0001.pdf,

Riudoms es va convertir en el segon municipi més gran de la província que no havia presentat els seus números, i per aquest motiu ha estat a punt de no rebre les transferències econòmiques de l'Estat.

El PSC a Riudoms continuem opinant que el govern municipal no informa amb rigor de tots els assumptes que poden ser d'interès per als riudomencs. O és que creu l'equip de CIU que als riudomencs no els interessa saber aquestes dades que el nostre grup municipal acaba de facilitar?


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja n'hi ha prou de veure els caretos de l'alcalde i dels regidors al BIM! Que ja sabem de sobres qui son i la cara que foten!
Com pot ser que els riudomencs no se sentin enganyats... ¿¿¿superàvit??? però es pensen que tots som idiotes!

Anònim ha dit...

El sr. batlle ens tracta d'ignorants amb el tipus de Butlletí municipal que fa. Per fer això, un catàleg de fotos seves i del regidors, més val que no publiquin res i aixi ens estalviem els diners.

Anònim ha dit...

Si tienen una deuda tan grande, porque hacen cena de Navidad y tambien les dan lotes a los trabajadores del ayuntamiento? Recortemos Sr. Alcalde, que todo esto lo estamos pagando todos. No hay derecho.