diumenge, 13 de novembre del 2011

DECALEG PROGRAMA ELECTORAL PSC COMARQUES DE TARRAGONA

1. El DRET AL BENESTAR: Continuarem sent els garants de les prestacions per a les persones que necessiten suport públic.

2. EL DRET A LA SALUT: AMB LA SALUT NO S’HI JUGA. Liderarem un pacte amb els professionals, els ciutadans i els pacients.

3. EL DRET A L’EDUCACIÓ: Suport a la FP i a la Universitat i recerca i innovació.

4. EL DRET AL TREBALL : L’economia al servei dels llocs de treball i de les persones i no dels bancs. Acció conjunta de planificació amb sindicats i empresaris.

5. Per una ECONOMIA MÉS COMPETITIVA : INFRASTRUCTURES

Ferrocarril: acabar el Corredor del Mediterrani i connexió amb l’Ebre.

A-7 i a-27: acabar les obres en marxa fins la Jana i Montblanc.

Variants: acabar les de l’Aldea, Corbera i Gandesa.

Port : ampli de via internacional fins a Castellbisbal.

Aeroport: Gestió individualitzada i autònoma. Cercar companyies alternatives fiables.

Logística: Acabar les zones logístiques al Penedès, Alt Camp i Conca, CIMALSA entre Reus i Tarragona i Logisebre.

6. PUNTS FORTS TRADICIONALS:

Turisme: diversificar l’oferta i qualitat, suport al Parc Tecnològic, enoturisme, cultura i esports, Parcs Naturals i Navegació de l’Ebre.

Indústria química: investigació i la renovació de sistemes i de productes i introducció en l’economia de la sostenibilitat: construcció, aigua, residus i energia

Agroalimentació: suport des del Port, el Parc Tecnològic de Reus i els centres d’investigació IRTA a Constantí i Sant Carles; ajut als productes ecològics i qualificats.

7. L'ECONOMIA SOSTENIBLE resol problemes de salut i genera llocs de treball:

Aigua: garantim que no s’aprovi el transvasament de l’Ebre. Continuarem les obres de neteja de l’Ebre a Flix i les que assegurin el subministrament d’aigua de qualitat a la província.

Residus: Suport als reaprofitaments dels urbans i tota l’economia i llocs de treball que generen. Solució als residus nuclears sigui ATC o ATIS amb consens.

Energia: Suport a renovables i al projecte ZEFIR d’eòlica marina. Pla de microgeneració a partir del vent, el sol, l’aigua, biomassa i geotèrmia. Pla de dinamització de les comarques amb nuclears que al 2027 deixaran de produir per haver acabat la seva vida útil.

8. UNIVERSITAT, INNOVACIÓ I RECERCA: suport als centres d’investigació i tecnològics en química, energia, turisme, agricultura i agroalimentació.

9. CULTURA: impuls al consorci de Tarraco i 1% cultural dedicat a les Muralles de Tarragona i obres als castells de Flix I Ulldecona i catedral de Tortosa

10. DOS PROJECTES DE FUTUR:

a.
el Corredor Mediterrani al qual s’han de connectar les comarques de l’Ebre per millorar el nostre teixit productiu
b. Jocs Mediterrani 2017: Garantirem uns ocs que signifiquin un revulsiu en el teixit productiu del territori i una ocasió per posar en vigor els valors de l’esport, de la cultura i de la solidaritat.