dijous, 26 d’abril del 2012

Inauguració Escola Cavaller Arnau


Per fi posem la primera pedra de la nova escola Cavaller Arnau, l´enhorabona a tots.

Tots hem d´estar contents. Davant d´aquesta difícil situació hem de ser capaços de recuperar el diàleg amb la societat, des de l’educació, sense perdre els nostres signes d´ identitat, els nostres principis de sempre que ens han identificat al llarg dels anys, la llibertat, la igualtat i la justícia social. I ho hem de fer amb la mirada posada al futur.

Parlem de refer el projecte educatiu del país i això no es pot fer si no es des de la proximitat. El municipalisme com a pal de paller. Perquè les decisions que es prenen a la plaça del poble son millors que les que es prenen als despatxos dels partits, perquè coneixem millor les necessitats dels nostres ciutadans, de les nostres escoles i sabem quines son les nostres mancances.

Els ajuntaments son administració educativa, cal avançar en aquest sentit tenint en compte els regidors i les regidores que governen i els que estan a l’oposició, però també amb tots els professionals de l’educació que tenim al territori.

Considerem l’educació com un element estratègic prioritari de l’acció política. Per aquest motiu, el món municipal atenent al marc competencial i de col·laboració entre administracions que regula la Llei d’Educació de Catalunya, aprovada amb el suport del 90 per cent del Parlament, reclama la lleialtat institucional de la Generalitat per garantir d’una manera immediata el finançament de les escoles bressol.

A Riudoms posem la primera pedra a la nova escola, ja tenim la fotografia. No són moments de retrets partidistes, hem esperat molt de temps i els únics perjudicats han estat els nois i noies que han tingut que adaptar-se. Tots els partits amb representació a l'ajuntament de Riudoms esperàvem aquest dia, tindrem que estar molt atents a les modificacions de pressuposts que arribin des del Govern de Madrid, no fos cas que ens quedéssim amb un edifici buit...

Article enviat al mes d'abril revista municipal