dijous, 19 de gener del 2012

Les Taxes i Ordenances Fiscals pel 2012


El passat mes de Desembre es van aprovar en el ple de l'Ajuntament les taxes i imposts que haurem de satisfer els ciutadans de Riudoms per a l'any 2012.

El nostre partit, des de l’oposició, va analitzar els continguts de la proposta efectuada pel govern municipal i vam formular al·legacions amb voluntat de participació i millora.

La proposta presentada pel govern municipal de CIU contemplava un increment de les ordenances sobre la prestació de serveis municipals a instal·lacions esportives, servei de la llar d’infants, IBI i impost de circulació.

Les nostres al.legacions van ser de congelar les ordenances o establir bonificacions en funció de la renda i dels membres que formin la unitat familiar. Són moments difícils per molts riudomencs i considerem que s'hauria de tenir en compte la situació econòmica de cada família a l´hora d´aplicar una taxa o impost.

La posició del govern municipal va ser la de no tenir en compte les nostres al.legacions i finalment es van aprovar les ordenances amb el vots favorables únicament del grup de CIU.

En aquests moments l'Ajuntament necessita incrementar els ingressos i una de mes vies més fàcils de fer-ho és via recaptació d'impostos, però considerem que aquesta mesura no es pot aplicar a tothom per igual. Estem convençuts de que l’equilibri just que tan demana l’equip de govern també es pot aconseguir per altres vies i no incrementant els impostos a tothom i de forma uniforme.


PSC Riudoms