divendres, 12 de novembre del 2010

BENVINGUDA A L'ASSOCIACIÓ ROMANESA DE RIUDOMS

El dia 26 de setembre es va presenar oficialment al nostre poble la nova entitat AAssociació Romanesa de Riudoms. La missió d'aquesta associació, a nivell de Catalunya, és promoure la cultura i tradicions de Romania.
L'entitat té la voluntat d'ajudar la gent romanesa que viu a Riudoms i acollir els nouvinguts que acaben d'arribar per tal que entenguin el funcionament social del nou país en que es troben.
La gent vinguda d'aquesta nació, han tingut generalment, una integració bastant ràpida al nostre entorn. Una llengua d'origen romànic molt semblant a la catalana, una cultura, uns costums i creences que no topen amb la nostra manera de ser i de pensar, ha fet que aquest col.lectiu s'assimili amb comoditat a la comunitat riudomenca.
El PSC de Riudoms ha treballat per tal que aquesta integració fos un fet real en tots els aspectes i és per això que en les passades eleccions municipals la nostra candidatura va presentar una ciutadana romanesa a la llista presentada.
Ara cal que entre tots ens esforcem per tal que l'incorporació d'aquests ciutadans es faci sense cap tipus de trava. Els hem d'ajudar perquè se sentin cada cop més riudomencs. I per això els hi hem d'enraonar en català per tal que comprenguin i parlin la nostra llengua, com ja fan els seus fills escolaritzats a casa nostra. També hem d'entendre que els romanesos volen conservar les seves arrels i donara conéixer la seva cultura. És el mateix que hem fet els catalans quan hem hagut d'anar a viure a l'estranger.
El PSC de Riudoms entén que la incorporació de la gent romanesa a la nostra col.lectivitat ha de servir per enriquir la varietat cultural i cívica de la nostra població.