dijous, 17 de juny del 2010

LES NOSTRES RIERES , UNS ESPAIS A PRESERVAR

En el projecte del Pla Territorial del Camp de Tarragona, el qual no fa gaire va ser aprovat definitivament, s'hi va incorporar un suggeriment nostre pel tal de qualificar d'espai d'interès especial, els cursos de les rieres de Maspujols i d'Alforja pel seu caràcter de connectors i per la recàrrega que representen dels aqüifers del nostre terme. Aquests bocins del nostre terme municiapl darrerament han sofert una important degradació. Els abocaments de residus urbans hi tornen a ser presents en un grau força elevat i fins i tot per deixalles que poden comportar un perill per a la salut humana.

Uns anys enrere, el nostre Ajuntament, per mitjà de la Regidoria de Medi Ambient, va tenir una cura especialen tenir netes les nostres rieres i va arribar un moment que es va aconseguir gairebé del tot. Es va perseguir els infractors, se'ls va localitzar i se'ls va penalitzar i això va donar lloc a fer desdir els altres possibles infractors d'aquestes actituds incíviques. Amb el pas del temps i el canvi dels responsables de la Regidoria, aquesta pressió que es feia per mantenir nets els nostres cursos fluvials s'ha anat relaxant, els abocaments il.legals han tornat, fins arribar un punt d'abandonament i degradació, sinó com a temps pretèrits, molt semblant.

El nostre grup va presentar un prec per tal, que es fes una neteja d'una part de la Riera de Maspujols que presentava un aspecte més lamentable, que era el que va de la carretera de Reus fins, aproximadament, la caseta de registre del transvassament de l'Ebre, on s'hi podia veure de tot: neveres, wàters, rentadores, etc. Aquest tros s'ha netejat eficaçment per part del nostre Ajuntament i cal fer-ho constar, però queda encara molta feina a fer per tal que les nostres rieres tornin a tenir l'aspecte que van tenir fa uns anys.

Caldria també engegar una campanya per part de la Regidoria per fer veure que aquests són espais que entre tots hem de preservar i que si no en tenim cura, tots tabé en sortirem perjudicats.

GRUP MUNICIPAL PSC-PM