dimecres, 1 d’abril del 2009

ELS PSC DE RIUDOMS DEMANA A L'AJUNTAMENT QUE ADAPTI ELS PASSOS ELEVATS A LA NORMATIVA ACTUAL.

Els passos elevats contribueixen a millorar la seguretat dels vianants doncs són una mesura pensada per obligar als automòbils a reduir la velocitat. Existeix una normativa del Ministeri de Foment que estableix les mides que han de tenir aquests passos.

Segons aquesta, els passos elevats seran una plataforma en forma de trapezi de 10 centímetres d’altura com a màxim, construïda en formigó o material asfàltic, amb un màxim de 4 metres de llarg i unes rampes de pujada i baixada d’entre 1 i 2,5 metres, depenent del límit de velocitat existent: 1 metre per límits de 30 Km, 1’5 m per límits de 40 Km i 2’5 m per velocitats de 50 Km.

Actualment existeixen molts municipis que incompleixen aquesta normativa. Amb la Llei a la mà, qualsevol usuari que es senti perjudicat per aquest incompliment pot denunciar al titular de la via.

I en el cas de Riudoms? Al nostre poble hi ha implantats una sèrie de passos elevats molt extremats que no compleixen la normativa actual, provocant greus molèsties als conductors, als que ho fan incomplint la velocitat, però també als que condueixen pacíficament, als usuaris del transport públic, al pagès amb el seu tractor, a les motocicletes, en definitiva a tots!

Els actuals passos elevats estan sent segurament una solució efectiva per garantir la reducció de la velocitat, però vistes les senyals que hi deixen també serveixen per provocar danys als baixos dels vehicles que hi passen, afectant a la butxaca dels ciutadans riudomencs, i també segons molts traumatòlegs a l’esquena de molts usuaris.

Per aquests motius, el grup municipal del PSC demanarem a l’equip de govern que adapti tots els passos elevats actuals a la normativa del Ministeri de Foment.
Com que rectificar és de savis, volem creure que l’actual equip de govern pensarà en tots els ciutadans de Riudoms i actuarà immediatament en aquesta adaptació per tal de no perjudicar més als veïns del nostre poble.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Amiable brief and this enter helped me alot in my college assignement. Thanks you on your information.