divendres, 28 de novembre del 2008

UN ASSUMPTE QUE ENS AFECTA A TOTS: LES ORDENANCES FISCALS

El passat 16 d'octubre, en un Ple Extraordinari de l'Ajuntament, es va debatre l'aprovació provisional de les ordenances fiscals per l'any 2009, que no són altra cosa que els tributs i les taxes que els ciutadans hem de satisfer pels serveis que rebem de la nostra admnistració més propera.
El PSC sempre hem demanat que aquestes ordenances es votin una per una per tal de poder manifestar-nos a favor o en contra en cada una de elles. Enguany tampoc ha estat possible aquesta votació individual -hi ha altres ajuntaments que ho fan així- i s'ha hagut d'obtar per la votació en bloc. La nostra primera valoració era desfavorable al seu conjunt, ja que si bé n'hi havia que no s'incrementaven i en d'altres si aplicava l'IPC calculat en un 4'50 % aproximadament (aigua), en algunes l'augment depassava aquest percentatge (recollida de brossa, 6 %) i alguna ho superava amb escreix. Per altra banda n'hi havia de nova creació, com és el lloguer de l'ús dels camps per les escoles de futbol i pel club esportiu, que consideràvem molt elevades, si es té en compte que són enttats sense ànim de lucre, que fan una feina social molt destacada-sobretot les primeres- i que els seria difícil assumir l'import que se'ls demanava.
Nosaltres vam expressar totes aquestes observacions en el decurs del Ple, a més de suggerir alguna bonificació de caràcter social i la resposta de l'equip de govern va ser d'antuvi no acceptar-les, no obstant això va manifestar que els passéssim per escrit les nostres propostes, que les estudiarien i si que les creien pertinents, les incorporarien al redactat definitiu. Vista aquesta predisposició, el nostre Grup va decidir-se abstenir-se a la votació i esperar a veure si es tenen en compte els nostres suggeriments i al.legacions en la seva redacció final.
Si aquest fos el cas, el nostre vot canviaria en sentit positiu, altrament la nostra votació serà contrària a uns impostos que, ara per ara, penalitzen excessivament els ciutadans.

GRUP MUNICIPAL DEL PSC-PM

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Em podeu dir com ha quedat finalment aquest tema?

Anònim ha dit...

Podeu explicar com ha quedat definitivament aquest tema?